Διευθυντής του FBI: «Η Ρωσία επιχείρησε να εμπλακεί στις εκλογές του 2016»

Αδειάζει τον Αμερικανό Πρόεδρο ο διευθυντής του FBI Κρίς Ρέι σχετικά με το αν η Ρωσία είχε εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο διευθυντής του FBI, αναφέρθηκε στην δική του άποψη λέγοντας ότι: «Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση» μετέδωσε το ABC News.

Μάλιστα, ο Ρέι μιλώντας στην διάρκεια των εργασιών ενός φόρουμ για την ασφάλεια (Aspen Security Forum) ο Ρέι εκτίμησε ότι η έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ γι’ αυτές τις προσπάθειες των Ρώσων, αλλά και για το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν είναι ένα «κυνήγι μαγισσών», όπως το έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές, ο πρόεδρος Τραμπ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρνηση του Πούτιν σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές, ο Ρέι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος “έχει την άποψη του».

«Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές, ενώ συνεχίζει να έχει δόλιες δραστηριότητες»

«Μπορώ να σας πω ποια είναι η γνώμη μου. Το συμπέρασμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει αλλάξει, η άποψή μου δεν έχει αλλάξει και το συμπέρασμα αυτό, είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές, ενώ συνεχίζει να έχει δόλιες δραστηριότητες» είπε ο Ρέι.

Επεσήμανε ότι η Ρωσία θα εντοπίσει ζητήματα που προκαλούν διχασμό στο εσωτερικό της Αμερικής και μετά θα χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες ειδήσεις και προπαγάνδα, «προκειμένου να προκαλέσει εκατέρωθεν αντιδράσεις για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και να μας παρακολουθεί να τσακωνόμαστε» εξήγησε.

Ο ίδιος, είπε ότι η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει εντοπίσει ακόμη ρωσικές προσπάθειες στοχοποίησης υποδομών που σχετίζονται με τις εκλογές για το χρονικό διάστημα που διανύουμε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, τόνισε ότι «πρόκειται για μία απειλή που πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και ν’ αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα» επεσήμανε ο διευθυντής του FBI.

Σε ερώτηση για το αν έφτασε κοντά στην παραίτηση, μετά από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το FBI, ο Ρέι περιέγραψε τον εαυτό του, ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, εξηγώντας ωστόσο, ότι αυτό «δε θα πρέπει να παρεξηγηθεί σχετικά με την αντοχή του».

Αινιγματική ανάρτηση Τραμπ  για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει οτι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τονίζοντας ωστόσο ότι οι «ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να τα πηγαίνουν καλά».

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μου των μυστικών υπηρεσιών. Ωστόσο, επίσης αναγνωρίζω ότι για να χτίσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον, δεν μπορούμε να εστιάζουμε αποκλειστικά στο παρελθόν – καθώς οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου, πρέπει να τα πηγαίνουν καλά», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.