Δικαιωμένο δηλώνει το ΤΕΕ / ΤΚΜ

Δικαιωμένο από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης δηλώνει, με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ/ ΤΚΜ. Συγκεκριμένα επισημάνει ότι δικαιώνεται ο ρόλος του Επιμελητηρίου “ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, επί θεμάτων που αφορούν υποδομές αναγκαίες για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της”.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του πρωθυπουργού στην αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού με τη μέθοδο της κατασκευής υπερυψωμένης περιφερειακής (Fly Over), το ΤΕΕ / ΤΚΜ τονίζει ότι “υιοθετείται η πρόταση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που είχε εγκαίρως επισημαίνει το γεγονός ότι ο υφιστάμενος οδικός άξονας έχει προ πολλού υπερβεί την φέρουσα ικανότητα εξυπηρέτησης του καθημερινού φόρτου κυκλοφορίας οχημάτων”.

Επιπλέον χαρακτηρίζονται σημαντικές για τον τεχνικό κόσμο και σύμφωνες με τις προτάσεις των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου, οι ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού, τόσο για την αναστολή ΦΠΑ στην οικοδομή, όσο και για την αναστολή του φόρου υπεραξίας, καθώς και η προαναγγελθείσα έκπτωση 40% στο κόστος ανακαίνισης ή αναβάθμισης ακινήτων. “Πρόκειται για ένα μέτρο που εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, προσφέροντας παράλληλα εργασιακό αντικείμενο στον δοκιμαζόμενο για πολλά χρόνια κλάδο των μηχανικών και στις μικρομεσαίες -κυρίως- τεχνικές εταιρείες, που προσπαθούν να ανακάμψουν και να ανακτήσουν τον ρόλο τους στην τοπική και εθνική οικονομία και απασχόληση” προσθέτει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το ΤΕΕ/ΤΚΜ χαιρετίζει την ανακοίνωση του κ. Πρωθυπουργού για το σταθμό Βενιζέλου, που, όπως σχολιάζει, “βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις προτάσεις που είχε διατυπώσει το Τμήμα το 2012, μετά την ενδελεχή εξέταση όλων των επιλογών από διεπιστημονική επιτροπή που είχε συγκροτήσει”.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το ΤΕΕ είχε προειδοποιήσει “κατ` επανάληψη από το 2015, πως οδεύουμε σε ένα αποτέλεσμα, που οδηγούσε -στο καλύτερο σενάριο- σε ελλιπή έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής του μετρό το 2022, με προοπτική ολοκλήρωσης και ένταξης του σταθμού Βενιζέλου στη λειτουργία του, από το 2024 κι έπειτα”. “Η προοπτική ολοκληρωμένης λειτουργίας εντός του 2023 βάσει των ανακοινώσεων του κ. Πρωθυπουργού, είναι κατά το ΤΕΕ/ΤΚΜ η βέλτιστη επιλογή” προσθέτει.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.