Δικογραφία κατά των μελών του ΕΣΡ λόγω Game of Love

Για τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, εξαιτίας του τηλεοπτικού ριάλιτι Game of Love, ενημερώθηκαν τα μέλη του ΕΣΡ. Η δικογραφία ερευνά «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. Άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση».

Τα μέλη του ΕΣΡ ενημερώθηκαν σχετικά την Παρασκευή (1/6), κατά τη συνεδρίασή τους για να λάβουν απόφαση σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1, το οποίο ελέγχεται για την ποιότητά του και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, «τα μέλη του κλήθηκαν από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για “ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. ‘Αρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί”.

Η κλήση παραδόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διάσκεψης για τη μελέτη του υπομνήματος και λήψη απόφασης σχετικά με την υπόθεση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 «Game of Love».

Στον… αέρα η απόφαση του ΕΣΡ για το Game of Love

Το Συμβούλιο, κατόπιν αυτού, υποχρεώθηκε να διακόψει τη διάσκεψη και να μην προχωρήσει στην ψηφοφορία σχετικά με τις κυρώσεις που τυχόν θα επιβάλλονταν, δεδομένου ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως.

Κύκλοι του Συμβουλίου εξέφραζαν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια, η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα «να μη ληφθεί απόφαση για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, που ελεγχόταν για την ποιότητά του».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «τα μέλη του Συμβουλίου εξουσιοδότησαν ιδιώτη δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Politik.gr είχε αποκαλύψει την εισαγγελική παρέμβαση από τα μέσα Μαΐου.