Δούρου: Επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής»

Μήνυμα για την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων στην ανατολική Αττική έστειλε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μέσω δηλώσεών της.

«Αποτελεί κρίσιμο καθήκον της περιφέρειας Αττικής η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής», ανέφερε η κ. Δούρου μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αποκλειστικό θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση για τις πυρκαγιές της 23-7-2018 στην Αττική», η κ. Δούρου σημείωσε πως σε αυτές τις πρωτοβουλίες δίνεται προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε «κρίσιμο καθήκον είναι επίσης η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα των ακραίων καιρικών δεδομένων και της κλιματικής αλλαγής», προσθέτοντας ότι «αυτό που κάποτε θεωρούσαμε “επιστημονική φαντασία”, είναι σήμερα πραγματικότητα».

«Χρέος μας εδώ και τέσσερα χρόνια είναι να αποκτήσουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής που όλες και όλοι έχουμε ανάγκη. Αυτό πράττουμε. Από αυτό θα κριθούμε», κατέληξε η περιφερειάρχης Αττικής.

 

Δείτε επίσης: Δούρου: «Δίνουμε μάχη με τον ιό του Δυτικού Νείλου»