Δυνατότητες βελτίωσης στις σχέσεις Ελλάδας-Κορέας διακρίνει ο απερχόμενος πρέσβης

Δυνατότητες βελτίωσης στις σχέσεις Ελλάδας-Κορέας διακρίνει ο απερχόμενος πρέσβης στην Αθήνα, Αν Γιονγκ Τζιπ, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που παρέθεσε με αφορμή την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας του στη χώρα μας.

«Λυπούμαι πολύ που αναγκάστηκα να διοργανώσω αυτή τη δεξίωση αποχαιρετισμού την εβδομάδα του Πάσχα. Ήθελα να αδράξω την ευκαιρία να σας αποχαιρετήσω πριν φύγω καθώς απόλαυσα πάρα πολύ τη θητεία μου στην Ελλάδα χάρη στη βοήθεια σας και στη φιλία σας. Χωρίς αυτή την πολύτιμη βοήθεια δεν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω το έργο μου σωστά» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Αν Γιονγκ Τζιπ.

«Η καλοσύνη των Ελλήνων…»

Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα ότι κατά την παραμονή του στην Ελλάδα εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη των Ελλήνων και από τις ηλιόλουστες ημέρες στη χώρα μας και προσέθεσε: «Κάθε ημέρα συναντούσα την πλούσια κληρονομιά του δυτικού πολιτισμού της χώρας σας. Η επίσκεψή μου στα ιστορικά αξιοθέατα των οποίων την ιστορία είχα διδαχθεί κατά τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Επιπλέον, η νόστιμη ελληνική κουζίνα ήταν μια ακόμη ευχάριστη εμπειρία».

Ο απερχόμενος πρεσβευτής στάθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του πρωθυπουργού της Κορέας, του αντιπροέδρου της Κορεατικής Εθνοσυνέλευσης και μελών της, αλλά και την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας Νίκου Κοτζιά και της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδιου στην Κορέα ως ένδειξη σύσφιξης των διμερών σχέσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Υψηλό το τουριστικό ενδιαφέρον

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις «πολυάριθμες επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών», αλλά και στον «σταθερά αυξανόμενο αριθμό Κορεατών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα». Παράλληλα, χαρακτήρισε καλή τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ζητημάτων στην Ελλάδα.

Εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη και τη συνεργασία του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για την προετοιμασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στην Πιονγκτσάνγκ τον φετινό Φεβρουάριο.

Τέλος, εμφανώς συγκινημένος ο κ. Αν Γιονγκ Τζιπ δεν παρέλειψε να δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει στη χώρα μας, είτε επίσημα είτε για να επισκεφτεί τις ομορφιές της.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι από την πολιτική, οικονομική, πνευματική ζωή της χώρας μας, επικεφαλής διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα και εκπρόσωποί τους, εφοπλιστές και ακαδημαϊκοί καθώς και εκπρόσωποι της κορεατικής κοινότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ