Δυο εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από τον mr. Jumbo o Υπάτιος Πατμάνογλου

Δύο εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ως αποζημίωση ο τραγικός σύζυγος που είδε πριν από περίπου ένα χρόνο τον ανήλικο γιο του και τη γυναίκα του να σκοτώνονται από  την Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, ο γιος του μεγαλοεπιχειρηματία του αποκαλούμενου και Mr Jumbο.

Συζητήθηκε σήμερα στο  Πρωτοδικείο η αγωγή της οικογένειας της  αδικοχαμένης Αποστολίας Πατμάνογλου. Τραγική φιγούρα και ο  σύζυγός της, Υπάτιος, που όπως είπαν οι μάρτυρες στο δικαστήριο από τότε δεν μπορεί να συνεχίσει την ζωή του και έχει εγκαταλείψει τα πάντα.

Ο  σύζυγος της 33χρονης που έχασε τη ζωή της μαζί με το παιδί τους στο δυστύχημα είναι που αξιώνει τα περίπου 2 εκατομμύρια  ευρώ, ενώ  1,3 εκατομμύρια  ευρώ διεκδικούν οι υπόλοιποι συγγενείς.

Δεν παραστάθηκε ο mr Jumbo

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης, που επίσης έχασε το παιδί του στο δυστύχημα, δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η οικογένεια Πατμάνογλου  στρέφεται σε βάρος του πατέρα του νεαρού ο οποίος φέρεται υπεύθυνος για την τραγωδία αλλά και σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε  πριν από περίπου έναν χρόνο, την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας. Ο νεαρός Βακάκης που μαζί με έναν φίλο του πήγαιναν εκδρομή στην Αράχωβα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μπει σε παράπλευρο πάρκινγκ της εθνικής οδού και να πέσει πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Συνομολογεί η Ασφαλιστική

Από την τρομακτική σύγκρουση βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο επιβάτες της Porsche αλλά και η Αποστολία Πατμάνογλου με τον μικρό γιο της, Παύλο, που επέβαιναν στο σταθμευμένο όχημα. Ο πατέρας της οικογένειας βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα πια μακριά αλλά ήταν αδύνατον να κάνει κάτι για να βοηθήσει την οικογένεια του.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής, η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα υποστηρίζοντας ότι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι 1,3 εκατομμύρια  ευρώ ανά θανόντα, και πως εάν η οικογένεια αξιώνει μεγαλύτερα ποσά αποζημίωσης, αυτά   θα πρέπει να διεκδικηθούν  από την οικογένεια Βακάκη.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.