“ΕΔΕ” για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στο σκάφος Παναγόπουλου

Στην «αναφορά» του Μεγάρου Μαξίμου βγήκαν προ ημερών οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λήψη του επίμαχου φωτογραφικού υλικού από τις περυσινές του διακοπές στην πολυτελή θαλαμηγό της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να διέταξε μια άτυπη ΕΔΕ, καθώς υπήρξε αμέλεια ως προς την «επιτήρηση» του πληρώματος της θαλαμηγού.

Κατά τον ίδιο, το μείζονος σημασίας ζήτημα στην όλη υπόθεση, που έμελλε να προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στη δημόσια εικόνα του, δεν ήταν η διαρροή του επίμαχου υλικού, αλλά η λήψη του κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του στο Ιόνιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υποψίες σε ό,τι αφορά τον «άνθρωπο» που απαθανάτισε τον πρωθυπουργό πάνω στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου σε πρώτη φάση έχουν στραφεί σε κάποιο μέλος του πληρώματος.

Ωστόσο, για μία εκ των δύο φωτογραφιών, αυτή που είναι στο εσωτερικό του σκάφους και απεικονίζει τον Αλ. Τσίπρα ξαπλωμένο στον καναπέ, όπως επίσης για άλλες που ενδέχεται να έρθουν στη δημοσιότητα δεν υπάρχει η ίδια βεβαιότητα πως μπορεί να τραβήχτηκαν από μέλος του πληρώματος.