Εκδήλωση για την Ημέρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μόσχα

Ειδική εκδήλωση για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα, διοργανώθηκε σήμερα, ανήμερα της Ημέρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία σημαντικών αξιωματούχων, από όλο τον κόσμο.

Το παρών, έδωσαν οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι δεκάδων χωρών από την διεθνή κοινότητα, καθώς και στελέχη της επιστημονικής κοινότητας και του απόδημου ελληνισμού.

«Η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας αξιόπιστος φίλος και σύμμαχος, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της να αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και ταυτόχρονα παράγοντα αποτροπής έναντι απειλών κατά της ειρήνης και της ασφαλείας στην περιοχή» τόνισε, στη σύντομη ομιλία του, ο ακόλουθος Άμυνας, συνταγματάρχης Αριστοτέλης Λειβαδίτης.

Την εκδήλωση έσπευσε να συνδράμει ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στη Ρωσία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αναμένουν με ενδιαφέρον την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις 7 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διμερείς σχέσεις επιβάλλεται να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς κλυδωνισμού.