Ελεύθερος με όρους ο γιατρός που κατηγορείται για φακελάκι

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μία φορά το μήνα και 20.000 ευρώ εγγύηση, αφέθηκε μετά την απολογία του, ο χειρούργος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση μετά από καταγγελία καρκινοπαθούς ασθενούς.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός συνελήφθη μετά την καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Ιούνιο, οπότε του ζητήθηκε το πρώτο «φακελάκι» προκειμένου να γίνει το χειρουργείο του. Το δεύτερο φακελάκι φέρεται να το ζήτησε ο γιατρός για την επόμενη χειρουργική επέμβαση.

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και τον εξόργισε η συμπεριφορά του εν λόγω γιατρού.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» -κατά τον ίδιο- από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.