«Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο»

Πυλώνες σταθερότητας στη Αν. Μεσόγειο χαρακτήρισαν την Ελλάδα και την Κύπρο οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, Π. Καμμένος και Σ. Αγγελίδης, μετά το τέλος της πρώτης συνάντησής τους ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του Κύπριου ομολόγου του.

«Προσπαθούμε να χτίσουμε έναν άξονα σταθερότητας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, μέσω συμφωνιών συνεργασίας» τόνισε ο κ. Καμμένος, επαναλαμβάνοντας ότι οι δύο χώρες σέβονται τις διεθνείς συνθήκες.

«Η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο»

Για το Κυπριακό σχολίασε ότι η λύση του περνά μέσα από την επιστροφή των προσφύγων, την ενότητα των Κυπρίων και όχι μέσα από διάφορα σχέδια που καταργούν την κυριαρχία της Κύπρου. «Η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο. Η Ελλάδα όπως και οι Ένοπλές δυνάμεις είναι δίπλα της» υποστήριξε, εξηγώντας ότι «άλλο είναι η στρατηγική ψυχραιμίας και άλλο η πολιτική κατευνασμού».

«Ευχαριστώ την Ελλάδα για την έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση»

Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την «έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση» στην προώθηση του εθνικού στόχου. Παρατήρησε ακόμα πως η εδραίωση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο δεν αφορά μόνο τις χώρες που βρίσκονται γύρω από αυτήν, αλλά την Ευρώπη και τον κόσμο.