Φωτ. αρχείου

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά από Βουλγαρία

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικά από την Βουλγαρία και τα διακινούσε σε όλη τη χώρα προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 43χρονο ομογενή και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 29 ετών την ώρα που πραγματοποιούσαν αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών μέσα σε δυο ΙΧ αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 43χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (4) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους (521) γραμμαρίων, τα οποία είχε παραλάβει από τους δύο αλλοδαπούς έναντι του χρηματικού ποσού των (8.500) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί εισήγαγαν από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες παρέδιδαν στον 43χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο των αλλοδαπών, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (9.130) ευρώ, καθώς και (180) ΛΕΒΑ Βουλγαρίας, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών και (4) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, ως μέσα κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης των ποσοτήτων ηρωίνης.