«Εμείς θα εγκαινιάσουμε μετρό», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής

«Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε μετρό», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, σε δηλώσεις του από τον σταθμό Βενιζέλου, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή των έργων, Γιώργο Κωνσταντινίδη. Σημείωσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει από το βήμα της 84ης ΔΕΘ τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της εκτέλεσης του έργου του μετρό.

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια στους Θεσσαλονικείς, τονίζοντας: «Εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ να διαπιστώσουμε μερικά ζητήματα και να πούμε στη ΔΕΘ την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

«Αυτό, λοιπόν, που είδαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και μια φτηνή επιθεώρηση, διότι σήμερα βρισκόμαστε στον περιβόητο σταθμό Βενιζέλου και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν εργοτάξια, ότι όχι απλώς δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού, αλλά όπως μας ενημέρωσαν οι ειδικοί δεν έχει ολοκληρωθεί καν η μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει περάσει από χίλια κύματα, είναι ένα έργο που έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια» και οι «Θεσσαλονικείς το περιμένουν να ολοκληρωθεί πώς και πώς».
«Ας περιμένουμε μερικές ημέρες ακόμη, όμως, διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός -από το βήμα της 84ης ΔΕΘ- θα ανακοινώσει τα σχέδια που έχει για την επιτάχυνση του έργου», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να μάθουν όλοι πως το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης έχει στοιχίσει πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και «πρωταρχικός στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και χρήμα».

Μετά τον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε και τον σταθμό του μετρό στην Αγία Σοφίας.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.