Εμφύλιος για την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ

Επίθεση κατά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσσού, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου.

«Ο πρόεδρος του ΔΣΑ εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του, ως προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε. Άλλωστε ούτε και ο ίδιος το κρύβει» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα».

Και ο Στ. Κοντονής συνέχισε λέγοντας: «Ας το καταλάβει καλά ο Πρόεδρος, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί, ότι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοι του» ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Καλώ τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν θέση για όσα ο πρόεδρος εξ’ ονόματός τους περιγράφει ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».