ΙΝΤΙΜΕ

Ενίσχυση 6.000 ευρώ στους τραυματίες των πυρκαγιών

Με απόφαση που πήραν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ θα λάβουν όσοι υπέστησαν τραυματισμό από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου του έτους που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, την παραπάνω απόφαση έλαβαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ιωάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Χουλιαράκης και αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Να σημειωθεί, ότι όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι πληρωμές στους δικαιούχους θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Αναλυτικά οι κοινή υπουργική απόφαση έχει ως εξής:

Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στα άτομα που υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Το ανωτέρω ποσό ορίζεται ως αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο.