Θεσσαλονίκη: Ενισχύονται τα δημοτικά ιατρεία τριών δήμων

Τα δημοτικά ιατρεία τριών δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και το πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου», ενισχύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, με τέσσερις αποφάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενισχύονται μέσω ευρωπαϊκών πόρων τα δημοτικά ιατρεία των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης – Συκεών, αλλά και το πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τα ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια προχωρά στη στελέχωσή τους με ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι πολίτες από τις υπηρεσίες τους ανέρχονται σε 950.

Στον Δήμο Καλαμαριάς προβλέπεται η διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών του συμβουλευτικού σταθμού άνοιας του δημοτικού ιατρείου και των ΚΑΠΗ του δήμου προς ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ειδικότερα θα προσληφθούν γιατροί και υποστηρικτικό προσωπικό (παιδίατρος, παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ψυχίατρος, νευρολόγος, νοσηλευτής κ.ά.). Οι δυνητικά ωφελούμενοι είναι περίπου 8.500 άτομα.
Στον Δήμο  Νεάπολης – Συκεών ενισχύονται τα δημοτικά ιατρεία για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου και συγκεκριμένα διασφαλίζεται η λειτουργία για τρία χρόνια δομής προληπτικής ιατρικής για άτομα ευπαθών ομάδων τρίτης ηλικίας, καθώς και του κοινωνικού πολυϊατρείου. Οι δυνητικά ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 750 άτομα.
Αναφορικά, τέλος, με το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου προβλέπεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ οι δυνητικά ωφελούμενοι ανέρχονται σε 15.000.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.