ΙΝΤΙΜΕ

Πυρκαγιά στην Κινέτα – Καίγονται σπίτια (pics & vds)

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην ενίσχυση των δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος στο έργο της κατάσβεσης στην περιοχή Αέρας, αρκετά σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση οικισμών.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ήδη εκκενωθεί οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2. Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Παράλληλα, διεκόπησαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηρόδρομου στο τμήμα Αθήνα – Κιάτο και αντίστροφα. Η εντολή αυτή εδόθη για λόγους ασφαλείας από την ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική.

Δίνουν μεγάλη μάχη οι πυροσβέστες

Στη μάχη κατά της φωτιάς παίρνουν μέρος  70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο, 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σημείο είναι δυσπρόσιτο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Επίσης, το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

https://youtube.com/watch?v=Q6IHy_NcZ3Y

«Από τα χειρότερα σενάρια η πυρκαγιά στην Κινέτα»

«Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Κινέτα Αττικής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά έχει χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών, αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών», σημείωσε.

Προσπάθεια να μην κινηθεί προς το Αλεποχώρι

Ο κ. Καπάκης πρόσθεσε πως η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Σοκάρουν οι εικόνες από την πυρκαγιά στην Κινέτα: