Φωτ. αρχείου

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών – Πέντε συλλήψεις

Κύκλωμα ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία, η οποία προχώρησε και στη σύλληψη πέντε ατόμων, τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 27.770 γραμμαρίων, κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 587 γραμμαρίων και κοκαΐνης βάρους 240 γραμμαρίων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, ένα ταχύπλοο σκάφος, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα, πέντε ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και 26 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα πέντε φερόμενα ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 23/8, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα, στη Φθιώτιδα και στην Πάτρα, ενώ αναζητούνται και τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από πολύμηνες έρευνες, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία “προφίλ” των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δόμηση της σπείρας και οι ρόλοι των μελών του, ως προς την μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε επίσης από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν προβεί σε ενέργειες αγοράς και μετασκευής ταχύπλοου σκάφους, για την δια θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών.

Από την έρευνα σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -27.770- γραμμαρίων

Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους -587- γραμμαρίων

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -240- γραμμαρίων

Ένα (1) πιστόλι

Ένα (1) ταχύπλοο σκάφος

Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Μία (1) μοτοσυκλέτα

Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ

Πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας

Ένας (1) χρηματομετρητής

Μία (1) συσκευή πλαστικοποίησης

Πλήθος νάιλον συσκευασιών

Είκοσι έξι (26) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.