Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Βορίδη και ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση κατά του Μάκη Βορίδη και της ΔΑΚΕ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το βουλευτή της ΝΔ και τη συνδικαλιστική οργάνωση για «στήριξη στις ακροδεξιές κινητοποιήσεις» στα σχολεία.

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου κάνει αναφορά και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ίδιο και το κόμμα του ότι είναι «βαριά εκτεθειμένοι» και «συναγωνίζονται με τη Χρυσή Αυγή»

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μέχρι χθες, δήλωση στήριξης των ακροδεξιών κινητοποιήσεων μερίδας μαθητών, είχε κάνει μόνο ο Μιχαλολιάκος. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του στην ηγεσία της Νεολαία ΕΠΕΝ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, ο οποίος, με δηλώσεις του στον ρ/σ 24/7 προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στις εθνικιστικές και ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία, αναφερόμενος σε “πατριωτική ευαισθησία”. Η δε ΔΑΚΕ καθηγητών σε κατάπτυστη ανακοίνωσή της στηρίζει απροκάλυπτα τις κινητοποιήσεις, μιλώντας για “εθνική αφύπνιση” των μαθητών απέναντι στον “εθνομηδενισμό”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένοι από αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα. Συναγωνίζονται σε μισαλλόδοξο και εμφυλιοπολεμικό λόγο με τη Χρυσή Αυγή. Η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαθητικό κίνημα, που έχουν δώσει μάχες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την κοινωνία, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπείρει το εθνικιστικό μίσος και να διχάσει τη νεολαία. Τα αιτήματα για μόρφωση, δημιουργική απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και δικαιώματα, ενώνουν τους νέους σε έναν ορίζοντα δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας».