ΙΝ ΤΙΜΕ / Φωτογραφία Αρχείου

Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ανακηρύσσεται ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην Κυπαρισσία θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, ενώ σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Θα ακολουθήσει επίσημη πομπή, απόδοση στρατιωτικών τιμών και δοξολογία στον ιερό ναό.

Στις 10.30 π.μ. θα γίνει εκκίνηση της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και οι μαθητές των σχολείων της πόλης. Μετά την άφιξη στον ιερό ναό θα τελεστεί η απόλυση.

Στις 11.30 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει επίσκεψη στο Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου θα του γίνει παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς, χειροποίητου αντιγράφου του πρωτοτύπου ευρισκομένου στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπως και των Φύλλων Εφημερίδων της Κυβέρνησης για την ιστορική πορεία της Τριφυλίας.

Στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, «Αλέκος Παπαδόπουλος», θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας.

Προσφώνηση δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα. Ανάγνωση της απόφασης περί ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Ιωάννη Καλκαβούρα. Επίδοση της απόφασης και τιμητικής πλακέτας μετά του «κλειδιού» του Δήμου από το δήμαρχο. Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 12.30 επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερά Μητρόπολη και υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο. Στη 1.00 μετάβαση στο κατάστημα εστίασης «Άμμος». Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το δήμαρχο Τριφυλίας. Στις 14.30 αναχώρηση κ. Παυλόπουλου για τον Μυστρά.