Σε Επανομή και Ν. Μηχανιώνα έφτασε το φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο τροφοδοτεί, πλέον, ακόμη δύο περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, την Επανομή και τη Νέα Μηχανιώνα. Η τροφοδότηση του δικτύου στις εν λόγω περιοχές εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο (24/11), με μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Επανομής από το δήμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ. Μαυρομάτης, μέλη της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Β. Μπούρας, και ο γενικός διευθυντής της, Λ. Μπακούρας, ενώ παρευρέθηκαν o αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης, και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αντίστοιχα, Δ. Μάρδας και Θ. Καράογλου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων άναψε συμβολικά η φλόγα φυσικού αερίου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η ενεργοποίηση των πρώτων οικιακών καταναλωτών και του πρώτου δημοτικού κτιρίου, του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Μηχανιώνας.

Εκπροσωπώντας την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο πρόεδρος Δ.Σ., κ. Μπούρας, και ο γενικός διευθυντής, κ. Μπακούρας, αναφέρθηκαν στις αρχές που διέπουν τη λειτουργία της, τις μεγάλες και ουσιαστικές επενδύσεις που πραγματοποιεί, αλλά και στον προγραμματισμό για τροφοδότηση νέων περιοχών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκτός των αστικών κέντρων και οι κωμοπόλεις.

Ο κ. Μπακούρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι η συλλογική προσπάθεια αποβαίνει πάντα αποτελεσματική και προς όφελος του πολίτη.

Τα οφέλη από το φυσικό αέριο

Όλοι οι επίσημοι παρευρισκόμενοι, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεών τους, αναφέρθηκαν στα οφέλη του φυσικού αερίου, ενός «αναπτυξιακού και κοινωνικού αγαθού» σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, αλλά και στη σημασία τροφοδότησης με φυσικό αέριο όλης της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή χαρακτήρισε, τέλος, τη μέρα για τους δύο οικισμούς, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και το προσωπικό της για την εξαιρετικά αποτελεσματική συνεργασία, που οδήγησε στη σύνδεση των δύο νέων περιοχών του δήμου με το φυσικό αέριο, νωρίτερα από το αρχικό προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

Δεσμεύτηκε δε, ότι «σύντομα όλα τα δημοτικά κτίρια θα προχωρήσουν στη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης, προκειμένου να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της σαφώς οικονομικότερης και περιβαλλοντικά φιλικότερης αυτής πηγής ενέργειας».