Ερντογάν: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Κανείς δεν μπορεί να δώσει μαθήματα στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας τόπος όπου δεν υπάρχουν προβλήματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Πολιτισμός της Ανθρωπότητας», με αφορμή την 70ή επέτειο από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ερντογάν δήλωσε πως η στάση εναντίον της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος το 2016 και η «αδελφοσύνη» που δείχνει η Άγκυρα για εκατομμύρια πρόσφυγες αρκούν για να δείξουν τη δημοκρατία της Τουρκίας στον υπόλοιπο κόσμο.

Για τις διαδηλώσεις στο Παρίσι

Παράλληλα, με αφορμή τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι και τις συγκρίσεις με τις ταραχές του 2013 στην Τουρκία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι όσοι ισχυρίζονται ότι υποστήριζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, τώρα είναι «τυφλοί, κωφοί και μουγγοί» για τα όσα γίνονται στη Γαλλία.

«Εσείς πυροδοτήσατε τη φωτιά κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του Γκεζί γιατί εδώ ήταν Τουρκία. Ας μεταδώσετε και τις ταραχές στη Γαλλία», δήλωσε ο Ερντογάν, καλώντας τον κόσμο να μεταδίδει οπτικοακουστικά τις διαδηλώσεις του Παρισιού.

Δείτε επίσης: Σκόπια: Στις 15/1 η κρίσιμη ψηφοφορία για το Σύνταγμα