Δεύτερο ευρωπαϊκό βραβείο για τον ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας!

Ευρωπαϊκό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία Περιβάλλοντος απέσπασε, για δεύτερη φορά, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας.

Το ευρωπαϊκό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, Σ . Λαφαζανίδης.

Η βράβευση έγινε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment). H τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο αναδεικνύοντας τις εταιρείες και τους φορείς του Δημοσίου που προάγουν την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσία του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλου, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και πολλών βουλευτών και δημάρχων.

Το βραβείο, που είναι το έβδομο στη σειρά που απονέμει ο ΠΑΣΕΠΠΕ σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, χορηγείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν, που έχει θέσει και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων.

Μήνυμα Γεράνη για το περιβαλλοντικό βραβείο

Σε δήλωσή του για την απονομή βραβείου στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, ο πρόεδρος, Μιχάλης Γεράνης, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την κοινωνία η προστασία του περιβάλλοντος κατά την εκτέλεση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και για την οικονομία, που ωφελείται από την ενίσχυση του κύκλου εργασιών και τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Γεράνης τόνισε επίσης, ότι το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους δημάρχους, τα στελέχη της αυτοδιοίκησης της Κ. Μακεδονίας και τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το κουράγιο τους να συνεχίσουν την δύσκολη προσπάθεια της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού έχοντας στο πλευρό τους την τοπική κοινωνία.

Η σημερινή διοίκηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, την αλλαγή της κουλτούρας ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε «δαίμονες» σε κάθε καινούργια εγκατάσταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση και να στηρίξουμε όλοι την κοινή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για αλλαγή σελίδας στη διαχείριση των απορριμμάτων.