Ευ. Αποστολάκης: «Ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα»

Στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατόπιν -όπως είπε- του τιμητικού καλέσματος του πρωθυπουργού, «διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι».

«Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ΥΠΕΘΑ «από τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία, έχοντας αναλάβει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».

Ο κ. Αποστολάκης, μετέβη στη Χίο, όπου και επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής στα ελικόπτερα SAR Super Puma, το παράκτιο περιπολικό «Στάμου», τα πλοία του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-171, Ν/Γ 578 και την έδρα της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

«Υψηλό ηθικό οι Ένοπλες Δυνάμεις»

Aπευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων o υπουργός Εθνικής Άμυνας, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την αξιοπιστία των Ε.Δ. και την ετοιμότητα και ικανότητα εκτέλεσης της αποστολής τους στο ακέραιο για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας, το ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς που αυτές αναπτύσσουν και το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και τη διάθεση για προσφορά που χαρακτηρίζει το προσωπικό.

Ακολούθως, ο κ. Αποστολάκης, μετέβη στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, όπου και παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ομοιώματος του Θ/Κ «Γεώργιος Αβέρωφ», το οποίο αποτελεί προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε το δ.σ. του ιδρύματος για τη σημασία που αποδίδει στη διατήρηση των ναυτικών παραδόσεων καθώς και τη συμβολή του στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης της νεολαίας.

Παράλληλα, συνεχάρη το ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το πρώτο ιδιωτικό Μη Κερδοσκοπικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυτικής Κατεύθυνσης που λειτουργεί στη χώρα, εκφράζοντας την ευχή η εν λόγω πρωτοβουλία να βρει μιμητές.

Η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία

Στην ομιλία του επεσήμανε την αποτρεπτική ισχύ των Ε.Δ. και τις αμυντικές συνεργασίες που αυτές αναπτύσσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας στην περιοχή ευρύτερου εθνικού ενδιαφέροντος, ενώ υπογράμμισε την πολυεπίπεδη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία.