ΙΝΤΙΜΕ

Εύβοια: Δορυφορική καταγραφή για την πύρινη καταστροφή

Δορυφορική καταγραφή της πύρινης καταστροφής  στην Εύβοια με τη συνδρομή της υπηρεσίας «Κοπέρνικος» της Ε.Ε. ζήτησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.

Το αίτημα έγινε άμεσα γνωστό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping να ετοιμάσει σχετικούς χάρτες.

Οι δορυφορικές εικόνες και οι χάρτες θα διατεθούν άμεσα σε όλους τους φορείς που έχουν αρμοδιότητες στο έργο της καταγραφής ζημιών, στο έργο της προστασίας και αποκατάστασης των ανωτέρω περιοχών, καθώς και στον προγραμματισμό έργων και δράσεων, για την πρόληψη κινδύνων που προκύπτουν από την πυρκαγιά, όπως είναι πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Όπως αναφέρει η ΓΠΠΠ η εντολή για ενεργοποίηση της υπηρεσίας δόθηκε, καθώς δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς. Αν και δεν έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο, έχει οριοθετηθεί και αντιμετωπίζονται οι μικροεστίες που υπάρχουν ακόμα μέσα στα καμένα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική.

Ήδη αποχώρησαν από το μέτωπο της πυρκαγιάς οι 200 στρατιώτες που βοηθούσαν μέχρι σήμερα, αλλά παραμένουν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις. Παράλληλα επιχειρούν από αέρος ένας αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο «Σινούκ» του στρατού.