Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία για τις 12/12 πήραν οι αστυνομικοί

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου πήραν οι τέσσερις αστυνομικοί που διώκονται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν το πρωί στον τακτικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους.

Και οι τέσσερις  αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες. Θα απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφύγει. Επίσης, θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν.

Τι ζητά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της, αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια το θάνατό του.