Φωτ. αρχείου

Ζημιά πάνω από 200.000 ευρώ για την Ανθοέκθεση στη ΔΕΘ

Σε πάνω από 200.000 ευρώ ανέρχεται συνολικά η οικονομική ζημιά για τους περισσότερους των 20 εκθετών της 6ης Ανθοέκθεσης που διεξάγεται στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη 10 Μαΐου. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανθοπαραγωγός, Ανέστης Αλμπανίδης, μέλος του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας – Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων.

Ολοκληρωτική καταστροφή

«Πάθαμε ολοκληρωτική καταστροφή» είπε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι εκθέτες στη διοργάνωση, από την αμέσως κιόλας επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11/5, έστησαν εκ νέου τους πάγκους τους εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα ότι η προέλευση του κόσμου «θα μας βοηθήσει να σηκώσουμε κεφάλι». Ειδικότερα για αύριο, οπότε και είναι η Γιορτή της Μητέρας, οι ανθοπαραγωγοί ελπίζουν για ηχηρό «παρών» των πολιτών στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ορμητικά νερά παρέσυραν προχθές, Πέμπτη, για πολλά μέτρα, φυτά, γλάστρες (πλαστικές και πήλινες) και χώμα, μέχρι τη νέα παραλία, στο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ενδεχόμενο παράτασης για την Ανθοέκθεση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εκθέτες θα έχουν συνάντηση με στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους και να παραταθεί η Ανθοέκθεση μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο (19-20 Μαΐου 2018).

Τονίζεται ότι η Ανθοέκθεση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 29 Απριλίου και γίνεται σε συνεργασία του Συνεταιρισμού Ανθοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος και Νήσων και της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.

 

Πηγή:ΑΠΕ -ΜΠΕ