Ζορπίδης: Θετικό πνεύμα αποπνέει η Κυβέρνηση

Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση που είχε με τον Χρήστο Σταϊκούρα και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασε ο Μιχάλης Ζορπίδης, που τόνισε ότι τον χαροποίησαν ιδιαίτερα οι φιλοεπενδυτικές θέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που είχε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου με φορείς της Θεσσαλονίκης και διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Στη διάρκεια της, ο Μιχάλης Ζορπίδης και μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Θ. έθεσαν θέματα της Αγοράς στο κυβερνητικό κλιμάκιο, ζητώντας λύσεις.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υπερφορλόγηση, καθώς ζητήθηκε η αποκλιμάκωση όλων των συντελεστών, τελών και ειδικών φόρων προκειμένου να υποβοηθηθούν οι επιχειρήσεις και να τονωθεί η αγορά, η πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, που ειδικά στη Θεσσαλονίκη σχετίζεται με το Πανεπιστημιακό Άσυλο, η στήριξη της ιδιωτικής ασφάλισης και η αξιοποίηση της παράλληλα με το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, η μείωση του ΦΠΑ και του χαρτοσήμου και για τις εταιρικές μισθώσεις και η αύξηση της Πίστης, από το Τραπεζικό Σύστημα.

«Ευχαριστώ τον κ. Σταϊκούρα, τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών που έρχεται στο Επιμελητήριο μας. Αυτό και μόνο δείχνει το ενδιαφέρον και την προσοχή. Η νέα κυβέρνηση άρχισε με θετικό τρόπο την θητεία της, καθώς αποπνέει ένα πνεύμα υπέρ της Ανάπτυξης, των επενδύσεων  και της Αγοράς. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να την συμβουλεύουμε και να την βοηθάμε, αλλά και να αντιδράμε στα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις των στελεχών της», τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Ζορπίδης.

Τον κ. Σταϊκούρα πλαισίωσαν οι υφυπουργοί Απ. Βεσυρόπουλος και Θ. Σκυλακακης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χρ. Τριαντόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Εκ μέρους του ΕΕΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ’ Αντιπρόεδρος Χρ. Νικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κλ. Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης Κ. Ιακώβου, τα μέλη της ΔΕ Κυριάκος Μερελής και Κ. Λάσκος και τα μέλη του ΔΣ Ματίνα Σιώχου, Μαρία Καρατενίζη, Λευτ. Αλεξανδρίδης, Αγγ. Αγγελίδης, Σωτ. Τοζακίδης, Χρ. Παπαβασιλείου και Θ. Πανταλέων.