φωτό αρχείου

Ζ. Κωστόπουλος: Το κατηγορητήριο καίει τους αστυνομικούς

Κατηγορητήριο – καταπέλτης για τους αστυνομικούς που κλήθηκαν από τον ανακριτή σε απολογία ως συνυπεύθυνοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί έχουν κληθεί σε απολογία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και το κακούργημα που τους αποδίδεται αφορά τη συμπεριφορά τους απέναντι στον Ζακ Κωστόπουλο η οποία τονίζεται ότι συνδέεται αιτιωδώς με τον θάνατό του.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί από το σε βάρος τους κατηγορητήριο

«Ειδικότερα εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του)  προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη  η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού από τον Ζακ Κωστόπουλο, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα  και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Δείτε επίσης: Politico: «Η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές»