ΗΠΑ: Δικαστής ρώτησε θύμα βιασμού αν έκλεισε τα πόδια του

Την παύση καθηκόντων ενός δικαστή από το Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ονόματι Τζον Ρουσό, αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας για λόγους απρεπούς συμπεριφοράς. Ο εν λόγω δικαστής ρώτησε ένα θύμα βιασμού αν προσπάθησε να κλείσει τα πόδια της για να αποφύγει τον βιασμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που «ακούγεται» το όνομα του εν λόγω δικαστή, καθώς στο παρελθόν έχει ξανατραβήξει την προσοχή για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονταν τα θύματα των υποθέσεων που εκδίκαζε.

Αυτή τη φορά όμως όπως έκρινε το αρμόδιο υπουργείο, ο συγκεκριμένος δικαστής φαίνεται να ξεπέρασε το όριο. Κατά την διάρκεια που προέδρευε σε υπόθεση βιασμού, ρώτησε το θύμα αν έκλεισε τα πόδια του.

«Γνωρίζετε πώς να σταματήσετε κάποιον που επιχειρεί να έχει σεξουαλική επαφή με σας:». Όταν το θύμα του έδωσε θετική απάντηση, τότε εκείνος την ρώτησε: «Πώς; Κλείσατε τα πόδια σας; Καλέσατε την αστυνομία; Κάνατε τίποτα από αυτά τα πράγματα;».

Οι ερωτήσεις του αυτές τον οδήγησαν τελικά εκτός δικαστικών αιθουσών, καθώς ο ίδιος ούτε έκανε χρήση του δικαιώματός να απαντήσει στις κατηγορίες εντός 20 ημερών, αλλά ούτε δέχθηκε να υποβληθεί σε ψυχολογικό τεστ.