ΗΠΑ: Στέλεχος πετρελαϊκής πέταξε δύο σκυλιά από το μπαλκόνι

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας, συνελήφθη νωρίτερα στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να πέταξε δύο σκυλάκια ράτσας τσιουάουα από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου μιας πολυκατοικίας.

Ο 51χρονος Τζέραλντ Τζέσκε, δικηγόρος και επικεφαλής συμφωνιών στη Βόρεια Αμερική για λογαριασμό της Mercuria Energy Group, με έδρα τη Γενεύη, τέθηκε υπό κράτηση στο Σικάγο, με την κατηγορία της βιαιοπραγίας σε βάρος ζώων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε μία κλήση για ενδοοικογενειακή βία την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου το θύμα κατήγγειλε ότι ο Τζέσκε πέταξε τα δύο ζώα από το μπαλκόνι. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος δύο ημέρες αργότερα.

«Το τσιουάουα, ηλικίας 17 ετών, πέθανε επιτόπου» τονίζεται στην έκθεση, ενώ προστίθεται ότι η τύχη του δεύτερου σκυλιού δεν είναι γνωστή.

Η Mercuria, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας ενέργειας παγκοσμίως, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με την νυν εργασιακή κατάσταση του Τζέσκε. Όμως, ένας εκπρόσωπος τύπου επισήμανε ότι η εταιρεία επιδεικνύει μηδενική ανοχή έναντι οποιουδήποτε είδους βίας από τους εργαζόμενούς της, είτε εντός του εργασιακού χώρου είτε οπουδήποτε αλλού.