ΗΠΑ: 1,5 εκ. κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Σε περισσότερους από 1,5 εκ. κατοίκους έδωσαν εντολή οι αρχές των ΗΠΑ ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ο τυφώνας Φλόρενς, μια καταιγίδα κατηγορίας 4 η πιο ισχυρή που έχει απειλήσει τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα τις τελευταίες δεκαετίες, κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, η ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ. την ώρα, ενώ η Φλόρενς αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω πριν φτάσει στην ξηρά την Πέμπτη, το πιθανότερο στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια, όπως ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Αναλυτικότερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περίπου 245.000 κατοίκους στις παράκτιες περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες αρχής γενομένης από τις 8.00 π.μ. τοπική ώρα και ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας αρχής γενομένης από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον άλλοι 250.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από το Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα σήμερα μετά τους 50.000 που έλαβαν εντολή εκκένωσης χθες από το νησιά Χατέρας και Όκρακοκ.

Οι κυβερνήτες της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.