Η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει τις διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων

Καταψηφίζει η Ένωση Κεντρώων τις διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων και καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις σκέψεις της αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες τι κάνουν οι άνθρωποι του προξενείου στην Κομοτηνή, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα και ξεδιάντροπα τη δράση των ψευτομουφτήδων, εγκλωβίζοντας τη μουσουλμανική κοινότητα και δημιουργώντας πολλά σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Γνωρίζοντας τη μεγάλη ανοχή που δεκαετίες δείχνει η χώρα μας, απέναντι στην επιθετική και κακόβουλη δράση του προξενείου, σκέφτηκα πως οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν πριν από λίγες ημέρες, θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πολύ χειρότερο από αυτό το οποίο κάνουν μέχρι σήμερα οι Τούρκοι…».

«Δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, καταθέτει διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων. «Θα έπρεπε να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα για την επόμενη μέρα και μετά να έρθει αυτή η τροπολογία. Δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης» είπε ο βουλευτής.