Η ΑΔΕΔΥ κατά της βίας στους διαδηλωτές των πλειστηριασμών

Τα χθεσινά επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο της Αθήνας καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν χθες, Τετάρτη 14 Μάρτη 2018, σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε διαδηλωτών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.», καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Η Αστυνομία χθς κατά την διάρκεια των επεισοδίων προχώρησε σε σύλληψη τριών διαδηλωτών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το ιδιώνυμο και με βαριές κατηγορίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, καθώς και την απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

Επίσης επιβεβαιώνει τη βούλησή της να υπερασπιστεί τις κατοικίες και την περιουσία των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερα όλων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές. Δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε πολίτη που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους 3 συλληφθέντες, που δικάζονται σήμερα, Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.