Η Αθήνα έχει το καλύτερο αεροδρόμιο στη Ν. Ευρώπη!

Το βραβείο για το καλύτερο αεροδρόμιο στη Ν. Ευρώπη κατέκτησε Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στα Skytrax World Airport Awards. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια παγκόσμια έρευνα ικανοποίησης αεροπορικών ταξιδιωτών με τις ψήφους των επιβατών και αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία σημαντική διάκριση για τον ΔΑΑ.

Με το εν λόγω βραβείο, το επιβατικό κοινό επιβραβεύει το επενδυτικό πρόγραμμα αισθητικής, λειτουργικής και εμπορικής αναβάθμισης των τελευταίων ετών. Μάλιστα, η εν λόγω διάκριση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόσφατη αναγνώριση του ΔΑΑ ως κορυφαίου αεροδρομίου στην Ευρώπη από το ACI World.

«Συνεχίζουμε την ίδια στρατηγική στόχευση στο αεροδρόμιο»

Η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δεν έκρυψε την –εύλογη- ικανοποίησή της για τη συγκεκριμένη διάκριση.

«Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ταξιδιωτική εμπειρία στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζουν να βραβεύονται και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι επιβάτες μας απολαμβάνουν καθημερινά το ‘νέο πρόσωπο’ του αεροδρομίου μας, κατατάσσοντάς μας στην πρώτη θέση μεταξύ των αεροδρομίων της Ν. Ευρώπης, πλέον και στο πλαίσιο του σημαντικού θεσμού των βραβείων Skytrax. Όλοι μας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών συνεχίζουμε με την ίδια στρατηγική στόχευση να υλοποιούμε τα προγράμματα επενδύσεων και αναβάθμισης, προσθέτοντας διαρκώς νέες υπηρεσίες και προϊόντα για τους ταξιδιώτες και το κοινό μας».

Τα βραβεία Skytrax World Airport Awards για το 2018 βασίστηκαν σε 13,73 εκατ. ερωτηματολόγια, συμπληρωμένα από αεροπορικούς επιβάτες περισσοτέρων από 100 εθνικοτήτων. Η έρευνα έγινε το διάστημα Αύγουστος 2017 – Φεβρουάριος 2018, σε 550 αεροδρόμια παγκοσμίως.

Η έρευνα εξετάζει ως δείκτες επιβατικής ικανοποίησης ένα ευρύ φάσμα αεροδρομιακών υπηρεσιών και προϊόντων, όπως υπηρεσίες check-in, αφίξεων, transfer, εμπορικά καταστήματα, ασφάλεια.