Δήμος Θεσσαλονίκης: Προτεραιότητα η ανάκτηση φορολογικής ενημερότητας

Αισιοδοξία επικρατεί στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, πως μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ανακτήσει την ασφαλιστική ενημερότητα, την οποία στερείται εδώ και περίπου ένα χρόνο, λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ για παλαιότερη υπόθεση των σχολικών φυλάκων.

Ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ” δήλωσε πως τις προηγούμενες ημέρες έγιναν σημαντικές συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο και αυτή τη στιγμή συντάσσεται έγγραφο με τις προτάσεις της νέας διοίκησης για διευθέτηση του θέματος.

“Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε θετικές ειδήσεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, το παρακολουθούμε στενά. Ο δήμος μπορεί να ενταχθεί σε πολύ ευνοϊκή ρύθμιση για τους δημότες. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Σύντομα θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε σε καλή ανακοίνωση που θα αφορά όλη την πόλη”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούπκας, εκτός από την ασφαλιστική ενημερότητα, έχει ρίξει το βάρος και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2020 που θα έρθει προς συζήτηση μέσα στο Νοέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Δεν υπάρχουν άπλετοι πόροι, όμως με σωστό προγραμματισμό του προϋπολογισμού μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στη Θεσσαλονίκη. Θα αφήσω το προνόμιο των ανακοινώσεων, ως προς τις προτεραιότητες στο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Πολύ σύντομα θα δείτε τους τομείς στους οποίους στρέφεται η στρατηγική της διοίκησης για την επόμενη μέρα της πόλης μας. Θα είναι ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της πορείας που θα έχουμε” πρόσθεσε.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.