Η Βρετανία χρηματοδοτεί την αποκατάσταση του παρθενικού υμένα!

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες γυναίκες στη χώρα της Τερέζα Μέι θέλουν να ξαναγίνουν παρθένες. Για το λόγο αυτό επισκέπτονται βρετανικά νοσοκομεία και μέσα σε μισή ώρα αποκαθιστούν τον παρθενικό τους υμένα.

Το κόστος της διαδικασίας ανέρχεται σε 1.134 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» επισημαίνοντας ότι,σε ορισμένες περιπτώσεις θα καταβάλλεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Πιο αναλυτικά, τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταγράψει 109 χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης παρθενικού υμένα μεταξύ των ετών 2007- 2017. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των επεμβάσεων υμενοπλαστικής είναι αρκετά μεγαλύτερος καθώς μόνο εννέα νοσοκομεία δέχτηκαν να δώσουν στοιχεία.

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες καταφεύγουν στην υμενοπλαστική

Πολλές από τις γυναίκες προχωρούν σε υμενοπλαστική γιατί έχουν ενοχές από θρησκευτικές πλευράς, ενώ άλλες θέλουν να ξαναζήσουν την «πρώτη φορά» με τον σύζυγο ή τον αγαπημένο τους.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Λουίζ βαν ντερ Βέλντε από το Λονδίνο, οι περισσότερες θέλουν να επαναλάβουν την «πρώτη φορά» μετά την απογοήτευση που ένιωσαν όταν έκαναν σεξ. «Πολλοί άνθρωποι είχαν μια κακή εμπειρία την πρώτη φορά…«Ίσως επειδή οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από αυτό, θέλουν να το κάνουν ξανά», επισημαίνει η ειδικός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει τις διαδικασίες της «υμενοπλαστικής» για «σωματικούς» και «ψυχολογικούς» λόγους».