Η Γερμανία εμμένει στον NordStream 2 παρά την κρίση στην Ουκρανία

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι, το Βερολίνο, θα συνεχίσει την προκαθορισμένη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου NordStream 2, για τη μεταφορά του αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη, παρά την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ καθώς και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουν επικρίνει έντονα την κατασκευή του αγωγού, ιδιαίτερα αφότου η Ρωσία κατέλαβε την Κυριακή κοντά στην Κριμαία τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία. Επικριτές υποστηρίζουν πως ο αγωγός θα καταστήσει τη Γερμανία και την Ευρώπη υπερβολικά εξαρτημένες από τη Ρωσία όσον αφορά τις ενεργειακές προμήθειές τους.

«Σημείωσα τις επικρίσεις, όμως τίποτε δεν έχει αλλάξει στη βασική άποψη για το οικονομικό πρόγραμμα» του NordStream, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Γερμανία εξακολουθεί να θέλει να εξασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα παραμείνει μια χώρα διαμετακόμισης του αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη. Νωρίτερα ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία είχε δηλώσει πως ο NordStream 2 θα πρέπει να μπει σε αναμονή.