Η επέλαση του ροζ και στο…μαρούλι!

Λογικά είναι και η χρονιά  του ροζ πέρα από τη δεκαετία που διανύουμε η οποία  χαρακτηρίζεται από αυτό το χρώμα! Δεν εξηγείται αλλιώς! Μετά τη ροζ σοκολάτα, σας παρουσιάζουμε το ροζ… μαρούλι!

Πρόκειται για το Radicchio del Veneto, ή αλλιώς La Rosa del Veneto, ένα είδος ροζ ραντίτσιο που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή Veneto της Ιταλίας ενώ τελευταία το παράγουν και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η επέλαση του ροζ και στο...μαρούλι!

Πως προκύπτει το ροζ χρώμα

Συγκεκριμένα, οι αγρότες φροντίζουν ώστε τα φυτά να μεγαλώνουν κυρίως στη σκιά, όπου το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στο στέλεχος, κι αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο τα φύλλα διατηρούν το ωραίο, αχνό, ροζ χρώμα τους και δεν σκουραίνουν.

 

Χαρακτηριστικά και γεύση

Πηγές αναφέρουν  ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεκινήσει η καλλιέργειά του και στην χώρα μας.  Στην γεύση είναι ελαφρώς πικρό αλλά και γλυκό ταυτόχρονα ενώ στην υφή μοιάζει αρκετά με το γαλλικό μαρούλι. Η εντύπωση που έχει προκαλέσει είναι σαφώς εξαιτίας του χρώματος του!