Η επόμενη μέρα στην οικονομία απασχόλησε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επεξεργαστεί τη στρατηγική του κόμματος για την επόμενη ημέρα.

Στο επίκεντρο της τρίωρης συνεδρίασης βρέθηκαν τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η οικονομία και οι δυνατότητες που προσφέρονται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου,

Από τον Αύγουστο τα «σπουδαία»

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ