«Η Κυβέρνηση παρεμβαίνει ωμά στη Δικαιοσύνη»

«Η Κυβέρνηση παρεμβαίνει ωμά στη Δικαιοσύνη» σχολίασε πριν λίγο ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας», μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας και κορυφαίοι υπουργοί του έχουν, με σειρά δηλώσεων, αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν αντέχουν να κυβερνούν και να υπάρχει η δικαστική εξουσία να τους ελέγχει. Θέλουν να μην ελέγχονται από κανέναν, θέλουν να λειτουργούν χωρίς κανέναν περιορισμό. Σε μια Δημοκρατία δυτικού τύπου, όπως η δική μας, αυτά δεν γίνονται. Φαντασιώνονται άλλες εποχές και άλλες καταστάσεις, οι οποίες στην Ελλάδα δε μπορούν να υπάρξουν».

«Η εθνικά υπεύθυνη στάση υπαγορεύεται από το εθνικό συμφέρον»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως η εθνικά υπεύθυνη στάση είναι αυτή η οποία υπαγορεύεται από το εθνικό συμφέρον και «δεν μπορεί να είναι μια σαλαμοποιημένη λύση, η οποία να προχωράει μπροστά στον χρόνο και να μη δίνει καμία εγγύηση για την αλλαγή του Συντάγματος -που είναι για τη ΝΔ ικανή και αναγκαία συνθήκη- και για την απαλοιφή της αστήρικτης πεποίθησής τους περί μακεδονικού έθνους και για το erga omnes».

«Πλήττουν τα λαϊκά στρώματα»

Όσον αφορά τις συντάξεις, ο τομεάρχης της ΝΔ κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως παραδέχτηκε ωμά ότι θα κοπούν και οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. «Πλήττουν ευθέως τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ενδεχομένως να θέλει να πάει τη μείωση των συντάξεων λίγο παρακάτω στον χρόνο και να πάει μετά τις εκλογές. Ερωτώ αν αυτό είναι έντιμο, αν αυτή είναι η πολιτική ανδρεία, ακεραιότητα και η άλλη πολιτική φιλοσοφία κόντρα στα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης. Κατά την άποψή μας, είναι ό,τι πιο παλιό έχει υπάρξει στη Μεταπολίτευση» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ