Η Κύπρος καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν

Με ομόφωνο ψήφισμα η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής «καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευράς της Τουρκίας.

Με το ψήφισμα, η Λευκωσία στέκεται αλληλέγγυα στο λαό της Συρίας «που υποφέρει εδώ και επτά χρόνια από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και τις ξένες επεμβάσεις στη χώρα του» και δηλώνει την «αμέριστη συμπαράστασή της» σε όλους τους κατοίκους του Αφρίν.

Η κυπριακή Βουλή καλεί τον κυπριακό λαό, θύμα και αυτόν της εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, να σταθεί αλληλέγγυος προς το λαό της Συρίας, που ξεριζώνεται από την πατρίδα του.

Το ψήφισμα εκφράζει αλληλεγγύη «προς τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, που έδωσαν ηρωικό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του “Ισλαμικού Κράτους” και τα παρακλάδια του που συνιστούν απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα».

«Η διεθνής κοινότητα να τερματίσει τη σιωπή της»

Η κυπριακή Βουλή καλεί τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τη σιωπή της και να δραστηριοποιηθεί, ώστε να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από τη Συρία και να γίνει σεβαστή η κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη.

«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»

Τέλος, με το ψήφισμα της η κυπριακή Βουλή τονίζει την ανάγκη να προωθηθεί ο οριστικός τερματισμός της αιματοχυσίας στη Συρία μέσα από μια ειρηνική λύση, που θα βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ