Η Μισέλ Ουίλιαμς για την εμπειρία της μέσα από το κίνημα #MeToo

Η Μισέλ Ουίλιαμς μιλά για τα πάντα από τον ορισμό της «δύναμης» έως το κίνημα #MeToo σε μια νέα συνέντευξή της στο περιοδικό ELLE UK.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός που φωτογραφήθηκε για το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού μαζί με τον διευθυντή δημιουργικού του οίκου Louis Vuitton, Νικολά Ζεσκιέρ, βρέθηκε σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα τον περασμένο χρόνο μετά την αποκάλυψη της φερόμενης εμμονής του κινηματογραφικού παραγωγού και μεγιστάνα, Χάρβεϊ Γουάινστιν μαζί της.

Ένα ακόμη θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα ήταν η αποκάλυψη ότι ο συνάδελφός της Μαρκ Γουόλμπεργκ αμείφθηκε με 1,5 εκατ. δολάρια για τα εκ νέου γυρίσματα της ταινίας «All the Money in the World» ενώ η ίδια είχε δεχτεί να αμείβεται με 80 δολάρια την ημέρα, λαμβάνοντας συνολικά λιγότερα από 1.000 δολάρια.

Η αναλογία 1 προς 1.500, που αποκαλύφθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση.

Η Μισέλ Ουίλιαμς στη συνέντευξη αναφέρεται στη γυναικεία ενδυνάμωση και το κίνημα #MeToo: «Νιώθω μια ευθύνη. Ήταν πραγματικά ενθαρρυντικό και επιβράβευση για μένα να μάθω από άλλες γυναίκες πώς άκουσαν τι πέρασα και για το πως τους έδωσα ένα παράδειγμα να ζητήσουν επανόρθωση και να μπορέσουν να καθιερώσουν αυτό το μικρό μικρό πρότυπο σε άλλα σενάρια».

«Αυτό ήταν πραγματικά μία από τις σημαντικότερες ανταμοιβές, όχι μόνο στην καριέρα μου, αλλά και στη ζωή μου. Επίσης υπήρξε ανατροπή. Επειδή αισθανόμουν πολύ ανήμπορη, και τώρα νιώθω χρήσιμη» σημειώνει

Η Αμερικανίδα ηθοποιός κάνει αναφορά και στον όρο «δύναμη». «Είναι τόσο περίεργη λέξη. Ποτέ δεν αισθάνθηκα πραγματικά συνδεδεμένη με αυτή. Νομίζω ότι είναι επειδή όταν έβλεπα παραδείγματα από αυτή στη ζωή μου, γινόταν κακή χρήση της. Η δύναμη δεν ήταν ποτέ κάτι που ήθελα με τον τρόπο που είχα δει να παρουσιάζεται».

Η Ουίλιαμς, η οποία έχει μία κόρη, την 13χρονη κόρη Ματίλντα με τον εκλιπόντα ηθοποιό, Χιθ Λέτζερ τονίζει ότι θα μπορούσε να αποκαλέσει «δύναμη» τον τρόπο με τον οποίο εξισορροπεί την επαγγελματική και προσωπική ζωή.

«Συνεπώς, νομίζω ότι ένα είδος επαναπροσδιορισμού της δύναμης, που μπορεί να έχει σημασία για μένα προσωπικά, έχει επιτευχθεί. Υποθέτω ότι θα μπορούσα να το ονομάσω δύναμη, ή απλώς ικανότητα να στηρίζω την οικογένειά μου κατά τρόπο ουσιαστικό. Όπως και την ικανότητα να διασφαλίζεις ότι ο χώρος εργασίας είναι ασφαλής και δίκαιος, την ικανότητα να κάνεις επιλογές όχι από μία θέση φόβου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ