Η Μόσχα κατακρίνει ψήφισμα του ΟΗΕ για την Κριμαία

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η ρωσική ηγεσία,  διαφωνεί με πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο καταδικάζει «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ήταν πρόταση της Ουκρανίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 66 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 72 αποχές. Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι «η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στην Κριμαία, αντιτίθεται στην εθνική κυριαρχία, την πολιτική ανεξαρτησία, και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» . Επίσης στην πέμπτη παράγραφο του ψηφίσματος, η Ρωσία επικρίνεται για την κατασκευή της γέφυρας στα στενά του Κερτς.

Από την πλευρά του, ο Πεσκόφ, σε δηλώσεις του εξέφρασε τις διαφωνίες του σε σχέση με την έκθεση δηλώνοντας ότι «μπορούμε απλώς να εκφράσουμε την διαφωνία μας με μια παρόμοια θέση και την λύπη μας», ενώ στη συνέχεια, σχολιάζοντας το ψήφισμα, επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε αναμφίβολα να εξηγούμε με συνέπεια την δική μας θέση στους συνομιλητές μας».

Από την πλευρά του δεν σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το εν λόγω ψήφισμα, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόφτασε να το διαβάσει λεπτομερώς.