Η Νάπολη τιμά τον Μπαντ Σπένσερ

O αγαθός γίγαντας της οθόνης, ο αγαπητός Μπαντ Σπένσερ (κατά κόσμον Κάρλο Πεντερσόλι), που πρωταγωνίστησε στις πισίνες -πριν μεταπηδήσει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση- και μετά στις (ψεύτικες) γροθιές για τις ανάγκες της υπόθεσης, θα είναι στα 87 του χρόνια ο ήρωας μίας πολυμεσικής έκθεσης στο Παλάτσο Ρεάλε της γεννέτειράς του Νάπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, στη Δωρική Αίθουσα (Sala Dorica) του ναπολετάνικου μουσείου, θα τελεστούν στις 12 Σεπτεμβρίου παρουσία ενός εκ των γιών του Σπένσερ, του Τζουζέπε Πεντερσόλι, που έχει ενστερνισθεί το πάθος του πατέρα του για τον κινηματογράφο, όμως από άλλο στρατόπεδο, ασχολούμενος με την παραγωγή ταινιών.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, το κοινό θα μπορεί να ακολουθήσει όλα τα βήματα του Σπένσερ στη μακρά σταδιοδρομία του. Οι μεν μεγαλύτεροι θα ξαναζήσουν τις μεγάλες επιτυχίες του, συχνά στο πλάι του κινηματογραφικού του alter ego, Τέρενς Χιλ, με αφετηρία το ονομαστό σπαγγέτι-γουέστερν «Το όνομά μου είναι Τρινιτά», ενώ οι νεώτεροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις δημοφιλέστερες μορφές στη μεγάλη οθόνη.

Πηγή: Il Messaggero

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.