INTIME

Η ΝΔ απαντά «στις χυδαιότητες και στα ψέματα της κ. Γεροβασίλη»

Δριμύτατη επίθεση στην Όλγα Γεροβασίλη εξαπολύει η ΝΔ, μετά την ανακοίνωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της Κυβέρνησης, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας», δηλώνει σχετικά ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η πλήρης δήλωση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ:

«Τα ψέματα της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχουν τελειωμό. Προκειμένου να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου άλωση του Κράτους από ημετέρους, φίλους και συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία ντροπή, κάνει το άσπρο μαύρο στις ανακοινώσεις της.

Συγκεκριμένα:

Ψέμα πρώτο: ‘Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στις προκηρύξεις και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από τον ΑΣΕΠ’.

H κυρία Γεροβασίλη εσκεμμένα αποκρύπτει ότι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Περιγραμμάτων Θέσεων Ευθύνης, που συμπεριλαμβάνονται στις προκηρύξεις, είναι βεβαίως οι Υπουργοί και όχι το ΑΣΕΠ. Και εν προκειμένω, οι Υπουργοί φρόντισαν να φωτογραφίσουν, χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα, τα πρόσωπα τα οποία έχουν επιλέξει.

Ψέμα δεύτερο: ‘Οι τοποθετήσεις όλων των ανώτατων στελεχών του Δημοσίου το 2014 έγιναν εν μια νυκτί’.

Η κυρία Υπουργός αποκρύπτει το γεγονός ότι η πάγια διαδικασία επιλογής προϊσταμένων ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, τρεις μόνο μήνες μετά την ψήφιση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του νόμου 4275/2014.  Ωστόσο, πάγωσε λίγο αργότερα από τον κ. Κατρούγκαλο, το Μάιο του 2015. Μάλιστα, ενώ το Φεβρουάριο του 2016 είχε ψηφιστεί ο νόμος για τις επιλογές προϊσταμένων, ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνέχισε, όχι για μια νύχτα, αλλά επί δύο ολόκληρα χρόνια, να τοποθετεί ημετέρους με κομματικές επιλογές.

Ψέμα τρίτο: ‘Η ΝΔ καταφέρεται ενάντια σε Ανεξάρτητες Αρχές και αδιάβλητους θεσμούς’.

Παραβλέπουμε την ειρωνεία να τα λέει αυτά η κυρία Γεροβασίλη, η οποία το βράδυ της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, επιτίθετο λυσσαλέα κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας, που προς διευκόλυνσή της τα παραθέτουμε για μια ακόμη φορά:

  1. Έχουν ή δεν έχουν πάει οι λίστες με τα ονόματα και τα προσόντα των υποψηφίων για τις θέσεις των Γραμματέων στα υπουργικά γραφεία, χωρίς να τις έχουν δει καν τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής;
  2. Είναι εν γνώσει της Υπουργού ή όχι το γεγονός ότι μέλος του ΑΣΕΠ έχει συμπληρώσει το ανώτατο ηλικιακό όριο εδώ και 13 μήνες, οπότε και θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει;
  3. Αληθεύει ή όχι ότι ζητήθηκε η παραίτηση μέλους του ΑΣΕΠ επειδή ψήφισε ενάντια στην κυβερνητική βούληση;

Η αλαζονεία της Υπουργού δεν έχει όρια, καθώς νομίζει πως μπορεί να παίζει με τους θεσμούς, χωρίς να την παίρνει χαμπάρι κανείς. Όμως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Γεροβασίλη ο χρόνος αυτός τελειώνει».