«Η ΝΔ το κόμμα της φτώχειας και της ανεργίας»

Κόμμα της φτώχειας και της ανεργίας αποκαλεί τη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στη δήλωση του Γιάννη Βρούτση ότι οι μισθοί στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι χαμηλότεροι και από το επίδομα ανεργίας.

Περνώντας στην αντεπίθεση, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που μειώνει σημαντικά την ανεργία και παρεμβαίνει αποφασιστικά για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην αγορά εργασίας.

Αντίθετα, όπως σημειώνει το υπουργείο, η ΝΔ έχει καταγραφεί ως το κόμμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης των εργαζομένων και αυτό είναι γεγονός που δεν παραγράφεται.

Για βελτίωση της απασχόλησης μιλά το υπουργείο Εργασίας

«Το δυσάρεστο για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Βρούτση είναι ότι, όποια σύγκριση στοιχείων και αν κάνουν, καταλήγουν να εκθέτουν τους ίδιους και τις πολιτικές που άσκησαν» τονίζει το υπουργείο Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι, τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2017 επιβεβαιώνουν τη σημαντική βελτίωση στην απασχόληση, καθώς καταγράφουν αύξηση των ασφαλισμένων κατά 247.025 άτομα. «Επίσης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης».

«Η ΝΔ καταγγέλλει τους μισθούς που η ίδια δημιούργησε»

Τέλος, «αναφορικά με τους μισθούς, επιδεικνύοντας παροιμιώδη υποκρισία, η ΝΔ επιμένει να καταγγέλλει τους μισθούς που η ίδια δημιούργησε. Ήταν την περίοδο 2010-2014 που ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 320 ευρώ, το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 100 ευρώ και η καθαρή αμοιβή για τη μερική απασχόληση έπεσε κάτω και από το επίδομα ανεργίας» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ