Η νεότερη ενημέρωση της ΕΥΑΘ για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Σε νεότερη ενημέρωση για το νερό στη Θεσσαλονίκη και τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης προχώρησε το πρωί του Σαββάτου (31/3) η ΕΥΑΘ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στο Facebook, συνεχίζονται οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάδιο του Δενδροποτάμου, καθώς το νερό είναι πολύ θολό. Αυτός, λοιπόν, είναι και ο λόγος που καθυστερεί η διαδικασία και παραμένουν, έως και αυτή την ώρα, τα μεγάλα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΥΑΘ για το νερό στη Θεσσαλονίκη:

«Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης».