Η πρώην αυτοκράτειρα Μιτσίκο υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αφαίρεση καρκίνου του μαστού

Η πρώην αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας Μιτσίκο υποβλήθηκε “χωρίς πρόβλημα” σε εγχείρηση για την αφαίρεση καρκίνου του μαστού σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η Αυτοκρατορική Υπηρεσία (IHA).

Η χειρουργική επέμβαση άρχισε “όπως είχε προγραμματιστεί” το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τόκιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αυτοκρατορικής Υπηρεσίας.

“Τελείωσε χωρίς πρόβλημα και η πρώην αυτοκράτειρα επέστρεψε στο δωμάτιό της”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο αργότερα, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης του καρκίνου και ότι η ασθενής μπορεί να γυρίσει στο σπίτι της “σε λίγες μέρες”.

Ο καρκίνος της 84χρονης Μιτσίκο που διαγνώστηκε σε πρώιμο στάδιο ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Ο πρώην αυτοκράτορας Ακιχίτο και η κόρη του Σαγιάκο Κουρόντα –η πρώην πριγκίπισσα Νόρι όπως ονομαζόταν πριν από τον γάμο της με τον κοινό θνητό Γιοσίκι Κουρόντα– επισκέφθηκαν την πρώην αυτοκράτειρα πριν από την επέμβαση.

Ο Ακιχίτο παραιτήθηκε επισήμως από τα καθήκοντά του τον Απρίλιο, και έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας που παραιτείται έπειτα από 200 χρόνια από τον Θρόνο των Χρυσανθέμων, την παλαιότερη μοναρχία του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους, ο Ακιχίτο και η Μιτσίκο συνέβαλαν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό μιας ιαπωνικής μοναρχίας προσκολλημένης στην παράδοση, πλησιάζοντας τους πολίτες, κάτι που έκανε το ζευγάρι δημοφιλές.

Η Μιτσίκο είναι η πρώτη κοινή θνητή που παντρεύτηκε διάδοχο του αυτοκρατορικού θρόνου στην Ιαπωνία. Γεννήθηκε το 1934 στο Τόκιο και φοίτησε σε σχολείο θηλέων, στο φημισμένο Σχολείο της Ιερής καρδιάς, πριν σπουδάσει αγγλική φιλολογία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιερής Καρδιάς.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.