Προς πώληση ολόκληρη η πόλη Cerro Gordo στην Καλιφόρνια (vd)

Ο «Παχύς Λόφος» όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι μια από τις πολλές πόλεις φαντάσματα στις ΗΠΑ, που με την πάροδο των χρόνων έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της.

Η πόλη Cerro Gordo, όπως αποκαλείται στα αγγλικά, βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Περιφραγμένη από τα όρη Inyo, ενώ όπως φαίνεται και από το βίντεο, η πόλη έχει κυριολεκτικά απομονωθεί από τον υπόλοιπο πολιτισμό.

Ο Παχύς Λόφος, έχει συνολικά έκταση 300 στρεμμάτων, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ορυχεία και 22 κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα ξενοδοχείο, ένα παρεκκλήσι, ένα μουσείο αλλά και καταφύγιο.

Η ιστορία της πόλης

Η ιστορία της πόλης ξεκινά όταν μετακόμισαν εκεί οι πρώτοι Μεξικανοί χρυσωρύχοι νότια της Σιέρα Νεβάδα, οι οποίοι της απέδωσαν και το όνομά της. Το 1865, η πόλη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, όταν ξεκίνησε η δραστηριότητα ενός ορυχείου σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, η ακμή της πόλης δεν κράτησε για πολύ. Μια καταστροφική φωτιά που έπληξε τη πόλη το 1880 στάθηκε η αιτία για να ερημώσει.

Η πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκεται υπό την κατοχή πλούσιων ιδιωτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Los Angeles Times» ο τελευταίος ιδιοκτήτης της πόλης ήταν ο Μάικλ Πάτερσον, ενώ τώρα η οικογένεια που την κατέχει έχει «κρεμάσει» πωλητήριο.