Η συνεταιριστική τράπεζα Σερρών θα πληρώσει τα 7,2 εκ. ευρώ της ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς

Η συνεταιριστική τράπεζα των Σερρών θα πληρώσει τα τελευταία 7,2 εκ. ευρώ που οφείλει η ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς για την ποσότητα που παρέδωσαν το 2017.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τευτλοπαραγωγός και μέλος της διοίκησης της εταιρείας, Γιάννης Παναγής, «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ της ΕΒΖ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών. Μένουν κάποιες διαδικαστικά θέματα και το συμφωνητικό θα υπογραφεί αύριο – εκτός βέβαια απροόπτου».

Εν αναμονή των υπογραφών

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΒΖ, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες του συμφωνητικού ανάμεσα στην εταιρεία και τη συνεταιριστική τράπεζα των Σερρών.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, υπογράμμισε ωστόσο, πως «όχι μόνο η τράπεζα μας είναι άμεσα διαθέσιμη να καλύψει τις οφειλές των τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ, αλλά ταυτόχρονα, μαζί με τη στήριξη του ελληνικού Δημοσίου, δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε τα μέγιστα για την συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας, μέσω στοχευμένης συμβολαιακής γεωργίας».